User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Om Helligt Rum

Helligt Rum er den danske version af det irske Sacred Space, der er inspireret af sankt Ignatius af Loyolas spiritualitet. Ignatius af Loyola var basker og levede i det 16. århundrede. Hans indsigt i, hvordan Gud arbejder med menneskets hjerte har været en stor hjælp for utallige mennesker gennem tiden, og i den dag i dag er de mere nyttige end nogensinde. 

Helligt Rum drives af Jesu Selskabs - Jesuitternes - provins i Irland. Sitet blev grundlagt af the Jesuit communication Centre i Irland i 1999. I løbet af kort tid blev mange andre sprog introduceret. 

Helligt Rums logo er baseret på et velkendt jesuitisk motiv, der ofte kaldes strålesolen, stammer fra jesuitternes logo, hvor det omkranser bogstaverne IHS, et monogram af Jesu navn. Kompasrosen symboliserer Helligt Rums udbredelse af evangeliet til nye områder i nord, syd, øst og vest, sådan som det har været jesuitternes tradition at gøre gennem mange generationer. Logoets assocationer til bevægelse, opdagelse, udforskning, orientering og blomstring kan alle forbindes med den oplysning, indsigt og bøn, som Helligt Rum søger at skabe grobund for. Det nuværende logo blev introduceret i 2011.

Den danske version af Helligt Rum er startet i 2015 og drives af en økumenisk gruppe i tæt kontakt med Sacred Space-kontoret i Dublin og med økonomisk og praktisk støtte fra Den Katolske Kirkes bispedømme i København og opbakning fra de danske jesuitter.

Sådan bruger du Helligt Rum

Det virker måske underligt at bede foran en computer eller en smartphone, især hvis der er andre mennesker eller forstyrrende lyde omkring dig. Men Gud er overalt og rækker konstant ud efter os, selv i de mest utænkelige situationer. Når vi er bevidste om dette, kan vi med lidt øvelse bede hvor som helst. 

En guidet bøn på Helligt Rum består af seks stadier, der begynder med, at du forbereder krop og sind på en bøn, der har fokus på refleksion over et skriftsted, der er særligt udvalgt til den pågældende dag. Stadierne er:

  • Guds nærvær
  • Frihed
  • Opmærksomhed
  • Guds ord
  • Samtale
  • Afrunding

Teksterne er skrevet i førsteperson, "jegform". Meningen er dog ikke, at de blot skal læses, men inviterer derimod til aktivt engagement. Hvert stadie kan betragtes som en øvelse eller en meditation, der stiler mod at hjælpe dig til aktivt at søge Gud, så du mærker hans nærvær i dit liv.

Bibelteksterne

De anvendte bibeltekster er fra den autoriserede oversættelse, © Det Danske Bibelselskab 1992.

Andet materiale

Alt andet materiale på sitet er © Sacred Space. Kontakt os for mere information - se kontaktoplysninger. Præsentationen, indholdet og teksterne på sitet er udviklet i samarbejde med et netværk af lokale sprogteams fra hele verden. Tilladelse til at anvende indhold fra en bestemt sprogversion kan opnås via kontakt med de lokale oversættere. For anvendelse af danske tekster, send venligst en mail til helligtrum@gmail.com.