• Stilhed

  Lad din opmærksomhed langsomt hvile et stille sted i din midte
  • Der er adskillige metoder og teknikker til, at blive mere stille og mere fokuseret, når du begynder din bøn. Prøv at være opmærksom på de sanseindtryk, som du har i de forskellige kropsdele. Varme og kulde, trykket fra dit tøj eller fornemmelsen af luft omkring dig. Langsomt flyt  opmærksomheden fra dit hoved til dine fødder og læg mærke til de forskellige sanseindtryk, som du mærker nu.
  • Efter du har taget denne rejse gennem din krop en eller to gange, lad din opmærksomhed langsomt hvile et stille sted i din midte. Bliv blot i dette stille sted i en stund, før vi går videre til læsningen fra profeten Hoseas.
 • Skriftsted

  Hoseas' Bog 2:16-20

  Derfor vil jeg lokke hende,

  jeg vil føre hende ud i ørkenen

  og tale til hendes hjerte.

  Dér giver jeg hende vingårdene tilbage

  og gør Akors dal til håbets port.

  Da vil hun svare mig, som da hun var ung,

  som dengang hun drog op fra Egypten.

  På den dag,

  siger Herren,

  skal du kalde mig Min Mand,

  du skal ikke længere kalde mig Min Ba'al.

  Jeg fjerner Ba'alernes navne fra hendes mund,

  de skal ikke længere nævnes ved navn.

  På den dag

  slutter jeg en pagt for Israel

  med de vilde dyr,

  med himlens fugle

  og med jordens krybdyr.

  Bue, sværd og krigsmagt

  sønderbryder jeg i landet,

  og jeg lader dem bo trygt.

 • Refleksion

  Kan du huske et tidspunkt, da du følte, at dit forhold til Gud var stærkt på samme måde?
  • I den oversættelse af bibelen, som anvendes her, starter teksten med "at lokke" og "at føre" nogen ud i ørkenen. Det er klart, at Gud ikke bruger sin magt her til at tvinge, men at han ønsker at tiltrække sit folk mod sig. Hvordan hænger det sammen med den måde, som du oplever Gud?
  • Selv om teksten handler om forholdet mellem Gud og Guds folk Israel, er billedet af forsoning mellem mand og kone anvendt. Hvad siger det, om hvordan Gud behandler dem, som han elsker... dig?
  • Bibelteksten kigger tilbage på en tid, hvor forholdet var stærkere, og udtrykker håb for genoprettelse. Kan du huske et tidspunkt, da du følte, at dit forhold til Gud var stærkt på samme måde? Da du følte dig sikker i forholdet? Måske føler du sådan nu eller håber du også, at forholdet kan genoprettes?
  • Her har forholdet disse elementer: ret og retfærdighed, i godhed og barmhjertighed. Hvilke af disse synes at være mest betydningsfuld for dig nu?
 • Tal med Gud

  Her ved afslutningen af denne tid til bøn, fortæl Gud, hvad du allermest gerne vil vide om ham i dagene forude
  • Gud vises her som en, der inviterer dig inde i ørkenen, et stille sted, for at tænke på dit forhold til ham. Hvad er dit svar til denne indbydelse? Vil du af sted? Accepterer du Guds kald?
  • Der er bestemt et anstrøg af fortrydelse i bibelteksten, et tilbageblik til en tid, da forholdet var bedre. Kan du overhovedet se dig selv i det? Prøv at tale frit med Gud en stund om, hvordan det er.
  • Håb er dog vigtigere end fortrydelse. Gud håber, og har til hensigt at fremkalde forsoning. Forholdet mellem Gud og sit folk, mellem Gud og dig bliver endnu stærkere end før. Tal med Gud om, hvordan det føles at høre om den vished.
  • Løftet afslutter med et løfte "Du skal kende Herren". Her ved afslutningen af denne tid til bøn, fortæl Gud, hvad du allermest gerne vil vide om ham i dagene forude.

  Ære være Faderen og Sønnen og Helligånden,

  som det var i begyndelsen,

  så nu og altid

  og i al evighed. Amen.

Hjem