• Velkomst og praktiske oplysninger

  Velkommen til dette års fasteretræte. En retræte er en mulighed for at træde et skridt tilbage fra dagligdagens bekymringer, og til at reflektere i bøn over dine forhold til Gud, til menneskene omkring dig, og til verden. Fastetiden, hvor vi gør os parate til at fejre påskemysteriet, Jesu lidelse, død og opstandelse ved påsken, er et godt tidspunkt til en retræte.

  Til at hjælpe og vejlede vores bøn i år vil vi reflektere over hvad det betyder at rejse ud i ørkenen. I bibelen er ørkenen et sted til forberedelser; et sted til at overvinde fristelser, et sted Gud fører mange til, også Jesus inden han begyndte sit offentlige virke. Retræten vil give os mulighed for at reflektere over øjeblikke af ørken i det nye og gamle testamente, og ørkenen i vores eget liv.

  Vi håber at mens du beder med materialet her, at du vil møde Herren på en ny og dybere måde, og at det må føre til forandring/forvandling i dit liv. Vi håber også at du må opnå en øget opmærksomhed af Gud i dit liv.

  Vi begynder med nogle praktiske råd som kan være dig en hjælp hvis du ikke har fulgt en retræte som denne før, eller som en hjælp til dig, som har.

  Til en begyndelse: overvej hvor lang tid du kan afsætte til hver session i retræten. Det er godt at beslutte dette i forvejen, og forsøge at bruge den samme mængde tid på hver session. Giv ikke op hvis bønnen ikke glider, og forlæng ikke bønstiden hvis det går rigtig godt. Femten minutter er passende til materialet i hver session, men det kan være at du vil mere tid end det på at forberede dig, eller at vende tilbage i løbet af dagen til ideer fra retræten som har gjort indtryk på dig. Hvis du har behov for ekstra ressourcer til at forberede dig til bønnen, findes der åndedræts- og stilhedsøvelser på Pray-as-you-Go’s hjemmeside og app.

  Tænk evt. over hvilket tidspunkt på dagen, der passer dig bedst til bøn. Alle er forskellige, og nogle foretrækker at bede ved dagens begyndelse, andre om aftenen, og atter andre som et afbræk midt på dagen. Det er også vigtigt at overveje hvor du vil bede—målet med denne retræte er at gøre det muligt for dig at bede hvor du vil—på vej til eller fra arbejde, når du går ture, hjemme, eller med andre. Prøv dig frem, og se hvad der passer dig bedst.

  Til slut, spørg dig selv hvorfor du deltager i denne retræte. Hvilke nådegaver håber du at modtage fra Gud i denne periode i bøn. Sørg for at du indleder bønnen ved at bede om det, og om det som Gud ellers ønsker at give dig.

  Inden du begynder, bliv opmærksom på Gud, der hilser dig velkommen, og på de mennesker over hele jorden, der beder denne retræte sammen med dig.

  Fastetiden genkalder de fyrre dage, som Jesus ifølge evangelierne tilbragte i ørkenen umiddelbart inden han begyndte sit offentlige virke. Han tilbragte tiden med at bede og faste, men det var også en, hvor skulle overvinde fristelser. Ørkenen blev et sted han vendte tilbage til når han have behov for stilhed og hvile.

  Der er en lang bibelsk tradition for at opfatte ørkenen som et sted at møde Gud væk fra hverdagens forstyrrelser. Denne retræte inviterer dig til at finde et sted, et tidspunkt, hvor du kan gøre dig fri af hverdagens forstyrrelser, møde Gud og hvile i Hans nærvær. Vi vil se på de forskellige måde, som mænd og kvinder i både Det gamle og Det nye Testamente mødte ørkenen, og hvad de mødte der. Vi vil se på, hvordan de reagerede på den Gud, de mødte i de stille steder, og vi vil selv respondere på den samme Gud, som stadig inviterer sine venner til at tage sig tid til ganske enkelt at nyde hans nærvær.

   

 • Introduktion

Hjem